Промени в правилника на ITCC за Сезон 2024

Приеха се следните предложения за промени в правилника на спорта, които ще важат за Сезон 2024:

1. Въвежда се стимулиране на използването на каски, бронежилетки/плейт кериари и супресори. Стимулирането ще става по метода на допълнителни бонуси (не повече от 10%) към резултата на дадено упражнение, като първа година ще се прилага само за дисциплините T-Class SBW и Т-Class MultiGun.

2. Отпадa ограничението за А.R. за оптичните прибори за дисциплина T-Class MultiGun на 1,5х, както и броя използваните оптични мерни прибори, но дизайнерите на сцени могат да налагат ограничения за използването им за дадена сцена, както и да се ползва минимално увеличение за прибора.

3. Въвежда се ограничение за тежеста на спусъците на оръжията – за болтови карабини – не по малко от 500 грама – за всички семиауто оръжия – не по малко от 1000 грама.

4. От Сезон 2023 се въвежда и годишна ранг листа за класифаери по дисциплина T-Class SBW.

5. Разширяват се приложенията с препоръчителни стрелкови елементи, които да могат да ползват дизайнерите при проектиране на курса на стрелба – добавя се като препоръчителен елемент в курса на стрелба да бъде включен пълнител с по малък брой боеприпаси (3-5-10) за да се извършват повече презареждания.

6. използването на очила за стрелба става задължително за всички оръжия, по всяко време

още новини, вкл. и календара за 2024 можете да прочете във форума на БТКФ