Match: Desant 68 T-Class SBW Cup 2022, 08.10.2022

Детайли на мача, дизайн на сцени и пълно класирано – http://scoring.t-class.org/Home/Index?match_id=162

На 8 октомври 2022 г. на Учебно-тренировъчен комплекс (УТК) „Црънча“ се проведе състезание по стрелба с лека карабина и пистолет – T-Class Support and Backup Weapons. Този тип турнир се провежда на територията на цяла България, като целта е да се включат все повече стрелци – цивилни и военни, които заедно да проверят уменията си.

За купата на ВСК „Десант-68“ се бориха 28 цивилни състезатели и военнослужещи от състава на Съвместното командване на специалните операции (СКСО), Сухопътни войски и Съвместно командване на силите. Състезанието се проведе в три различни модула с цел да се проверят уменията на всеки един участник при различни условия – статични упражнения, динамични сцени и стрелба на средно дълги и дълги дистанции. Тактическата стрелба е една от важните дисциплини, които допринасят за надграждане уменията на състезателите, за да бъдат по-подготвени за реални ситуации и работа под стрес.

Класирането беше индивидуално в две категории. Категория „Iron Sights“ с използване на механични мерни прибори и категория „Оупън“ – с използване на колиматорни и оптически мерници.

Категория „Iron Sights“ на челните три места се класираха военнослужещи от СКСО:
1-во място – мл.серж. Георги Кръстев
2-ро място – к-н Мариян Буколски
3-то място – мл.серж. Илия Вълчев

В категория „Оупън“ и в общото класиране от двете категории първото място зае р-к Костадин Крушков от СКСО, а второто и третото място от двама цивилни състезателя – Иван Христосков от СК „Левел 6“ и Ивелин Добрев от СК „Динамик Армс“.

Председателя на българската федерация по T-Class Иван Бързилов изказа своите благодарности към домакините от Специалните сили и сподели, че според него за в бъдеще купата на ВСК „Десант-68“ ще стане една от най-желаните и престижни награди сред стрелците в България.