T-Class Kahles Cup 2021, Bulgaria

Победителите от T-Class Kahles Cup 2021

Традиционното годишно състезание T-Class Kahles Cup Bulgaria се проведе на 16-18 април 2021 г. на военния полигон Сливница, България.

Това беше състезание по тактическа стрелба с прецизни снайперови карабини, където в продължение от три дни и две нощи се проведоха стрелкови упражнения по дисциплината T-Class Tactical Sniper, което за пореден път подчерта традицията на непрекъснато усъвършенстване и повишаване на нивото, показана във всяко следващо състезание за T-Class досега.

Купата на Kahles по T-Class включваше общо 20 стрелкови упражнения разпределени в три модула. Имаше 7 нощни упражнения, включително първи изстрели със студена цев по частично осветени мишени, прецизни изстрели по хартиени мишени и 3D цели в тъмното, сценарии с далечни разстояния по Smart Target мишени, лазерно указани мишени, скрити мишени осветени със светлина от фенери и др.

На дневна светлина имаше и други нови интересни упражнения, напр. стрелба по мишена Shot Marker на 450 м от стойки за гуми с оценяване по метода Хит фактор стрелба от статив на 1000 м, динамичен стил със и без упори, прецизна стрелба, радио указване на стрелба, стрелба от окопи, бункери, тераси, прозорци, барикади, ежове, движеща се цел на 380 метра и др.

На всичко отгоре на тези взискателни предизвикателства за стрелба, метеорологичните условия изобщо не бяха много приятелски – температури от 1 до 4 C, вятър на пориви от 3 до 7 m / s, непрекъснати валежи и гъста кал.

Това се оказа едно от най-трудните състезания на T-Class, най-трудното във почти всеки аспект – от сложността на сценариите на стрелба, през физическите предизвикателства на почти без прекъсване 72-часово състезание и преодоляване на неблагоприятни метеорологични условия.

Всичко това обаче не можеше да сломи духа на повече от 20 състезатели и силно мотивиран екип от рейндж офицери. Всички участници се насладиха на възможността и удоволствието да издържат тези забележителни три дни.

Това беше тест за запомняне! Беше емоционално …

Брифинги за упражненията, детайлното оценяване за всеки състезател и крайното класиране могат да бъдат намерени на: http://scoring.t-class.org/Home/Index?match_id=88

Официални спонсори на T-Class Kahles Cup 2021 Bulgaria бяха:
Kahles Optics
Zarimex
Optix

Победителите в T-Class Kahles Cup 2021 спечелиха възможноста да присъстват на финалите на Kahles DLR, който ще се проведе през месец Септември 2021 г. в Италия.