Проведе се успешно първият държавен военен шампионат по тактическа стрелба (T-Class)

От 30 юни до 3 юли на учебен център „Анево” на 61-ва Стрямска механизиранa бригада се проведе държавен военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия, в който взеха участие 8 отбора от Въоръжените сили на Република България.

Състезанието премина при особено голяма динамика във всяка от двете сцени и двата дрила, в които състезателите водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния, стрелба след придвижване, със смяна на позициите и положенията, на видовете оръжия, след презареждане в движение и точен разчет на боеприпасите

В комплексното класиране почетното първо място зае отборът на Съвместното командване на специалните операции, на второ място се класира отборът на 61-ва Стрямска механизирана бригада, а трети е отборът на Служба „Военна полиция”.

В индивидуалното класиране при жените призовото място завоюва редник Ваня Гатева от Съвместното командване на специалните операции, следвана от редник Здравка Бонева от Съвместното командване на специалните операции, а на трето място се класира младши сержант Петя Станчева от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

При мъжете на първо място е ефрейтор Борислав Русев от 61-ва Стрямска механизирана бригада, на второ място младши сержант Вълко Чинтов от 61-ва Стрямска механизирана бригада и на трето място капитан Гроздан Найдов от Съвместното командване на специалните операции.

Отборно при жените на първо място е отборът на Съвместното командване на специалните операции, на второ място 61-ва Стрямска механизирана бригада, а трети се класира отборът на Сухопътните войски.

В отборното класиране при мъжете на първо място е отборът на 61-ва Стрямска механизирана бригада, следван от отбора на Съвместното командване на специалните операции, а на трето място се класира отборът на Служба „Военна полиция”.

Призьорите бяха наградени с купи, медали и грамоти от командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков.

Пълното класиране – http://scoring.t-class.org/Reports/ReportsMatchRanking/71
Брифингите и дизайна на упражненията – http://scoring.t-class.org/Home/Index?match_id=7

Източник: https://landforce.armf.bg/Darzhaven-voenen-shampionat-po-takticheska-strelba-v-dinamichni-usloviya-na-ucheben-poligon-anevo/11:3181.html