International T-Class Multigun Cup 2019 – Не може да се опише, трябва да се преживее!

International T-Class Multigun Cup 2019 – Не може да се опише, трябва да се преживее!

На 27-29.09.2019г. се проведе тридневно международно състезание по дисциплината T-Class Multigun. Състезанието беше отборно, което означава, че участниците бяха разпределени в отбори от по двама стрелци, които заедно и поотделно завършваха сценария на упражненията. Дисциплината T-Class Multigun. изисква стрелба със снайперови карабини, полуавтоматични щурмови карабини и пистолети, което поставя възможно най-високо ниво на предизвикателство пред участниците. За да стане още по-сложно, състезанието включваше дневни и нощни стрелби, разделени само от няколко часа за почивка. Всички тези факти допринесоха до това, че това състезание се оказа може би най-трудното и изтощително Т-Клас състезание, провеждано в България досега.

Началото бе поставено в следобедните часове на 27.09.2019, когато бяха проведени упражненията от Модул 1. За първи път имаше нощни стрелби по мишени от Модул 1. Истинският екшън се разигра в следващите два дни и вечерта между тях. Тогава бяха проведени сцените от Модул 2 и 3, които бяха изключително разнообразни и умело използваха предимствата и декорите, които предлага военния полигон в Сливница. Повечето от упражненията в Модул 3 бяха с хит-фактор, за да се засили още повече напрежението при стрелците. Това състезание включваше най-голям брой упражнения с използване на Smart Target системите досега. Имаше сценарии с движеща мишена, дневни и нощни контра-снайпер сцени, симулация на реални стрелкови ситуации, стрелби от окопи, прозорци, бункери, барикади, хеликоптерна площадка и т.н. Бяха реализирани общо 21 упражнения, от които 6 нощни сцени. Всичко това бе съчетано с употреба на трите вида оръжия и при асиметрично разпределение на задачите и целите в рамките на отбора.
В състезанието участваха отбори от България, САЩ и Руската федерация, а имаше наблюдатели от регионите на Малта и Латвия. Всички участници не скриха задоволството си от самото състезание, като дизайн на сцени, сложност и трудност, както и от добрата организация. Реализацията на това състезание нямаше да бъде възможна без подкрепата на представители на ВС на РБ на всички нива. Интересът към това мероприятие бе толкова голям, че дори министърът на отбраната г-н Каракачанов бе сред официалните гости. За всички организатори, състезатели и наблюдатели, това състезание беше впечатляващо, което може да се проследи от реакциите им по редица онлайн форуми – https://www.thefirearmblog.com/blog/2019/10/08/nebraska-state-senator-takes-1st-place-in-international-multigun-cup-2019/

Тези, които изживяха International T-Class Multigun Cup 2019 със сигурност ще запазят своите ярки спомени.

Победители в това състезание на практика са всички участници, които го завършиха, а класирането може да бъде видяно тук.

Летвата беше вдигната високо и за всички следващи мероприятия на БТКФ ще остане стремежът да бъдат поне толкова интересни като това състезание. Снимки и видео могат да се разгледат на ФБ страницата на ITCC, както и в галерията на сайта на ITCC